Lekker en gezond om je omelet eens af te wisselen met wat andere kruiden dan normaal.
De paardenbloem is bijna overal te vinden en heeft veel geneeskrachtige eigenschappen.
De blaadjes van een paardenbloem zitten boordevol mineralen als magnesium, koper, calcium en ijzer en zijn ook rijk aan vitamines A, C en B complex.
Als de blaadjes wat ouder zijn kan de smaak een beetje bitter worden dus gebruik zoveel mogelijk de jonge verse blaadjes en de bloemen.
Ingrediënten:
- 5 eieren
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- Verse peper of chilivlokken
- Scheut olijfolie
- 1 bos paardenbloemen
- Peper en zout
Bereiding:
- Pel en snipper de ui en de knoflook
- Snijd het paardenbloemblad in stukjes en laat de bloemen heel
- Kluts de eieren in een kom. Roer daarna alle ingrediënten (behalve de ui) door de eieren.
- Fruit de ui in de olijfolie
- Doe het eimengsel in de koekenpan en bak het langzaam tot de onderkant goudbruin is.
- Keer het omelet om en bak de andere kant mooi bruin
Je kunt eventueel wat gerapte kaas toevoegen en dit laten smelten over je omelet 🙂