SAMEN ZAAIEN…SAMEN GROEIEN

Stichting Voedseltuin de Brabantse Walnoot is in 2023 opgestart met als missie het verbeteren van de gezondheid van de inwoners van de Brabantse Wal en het verbeteren van de leefomgeving.

De Voedseltuin is een unieke plek van ruim 2500 m2 gelegen op Landgoed Arcadia in Steenbergen waar alle verschillende pijlers van een gezonde leefstijl samenkomen: voeding, beweging, ontspanning, sociale verbinding en zingeving.  

De Voedseltuin bestaat uit verschillende thema-eilanden met bijzonderen groente- en fruitgewassen om te ontdekken: Vergeten groenten van de Brabantse Wal, Mediterrane groenten, Geneeskrachtige kruiden, Zeegroenten, Historische verfplanten, bijzondere fruitsoorten, Theekruiden & Eetbare bloemen. Hier worden inwoners, schoolkinderen, en bedrijven geïnspireerd en gemotiveerd om zelf in de natuur aan de slag te gaan met hun gezondheid en gezonde leefstijl.

Door het bieden van scholing, educatie, workshops, trainingen en evenementen geeft de Voedseltuin invulling aan de volgende doelen:

  • Bewustwording en verbetering van een gezonde & plantaardige leefstijl 
  • Het bevorderen van biodiversiteit door middel van de teelt en verkoop van streekgewassen en bijzondere fruit- en groentesoorten
  • Het vergroten van duurzaamheid en milieubewustzijn met een gezonde bodem en planten
  • Het stimuleren van lokale betrokkenheid en creëren van positieve verandering naar meer plantaardig 

Dit kunnen we natuurlijk niet alleen. Graag doen we dit samen met betrokken bedrijven uit de Brabantse Wal regio die willen samenwerken aan een gezonde toekomst op De Brabantse Wal 💚

BEDRIJFSUITJES & TEAMBUILDING

De Voedseltuin biedt een uitstekende locatie voor een op maat gemaakte rondleiding,  ontdekkingstocht of Proevereiland Toer. Dit kan eventueel worden gecombineerd met een workshop over vitaliteit en werkgeluk (Ikigai). Na afloop kan de groep genieten van een moestuinproeverij of lunch in de Voedseltuin. 

voedseltuin de Brabantse walnoot

ADOPTEER EEN MOESTUINBOX

Vanaf dit seizoen is het mogelijk om een eigen Brabantse Wal Box te adopteren. De moestuinboxen zijn 1m bij 1,20 m en worden gebruikt om zaden in te kweken die als ze groot genoeg zijn worden overgeplant naar de Voedseltuin. Het adopteren van een Moestuinbox kan al vanaf 500 euro per jaar. Hiervoor wordt er in de Moestuinbox een bordje geplaatst met de bedrijfsnaam erop als Vriend van de Moestuin of een tekst naar wens. Vrienden van de Voedseltuin worden op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen in de Voedseltuin en ontvangen uitnodigingen voor rondleidingen en andere evenementen. 

BRABANTSE WAL BOXEN

Als duurzaam relatiegeschenk voor medewerkers of klanten biedt Voedseltuin De Brabantse Walnoot bijzondere boxen aan. Er zijn zadenboxen met vergeten Brabantse Wal groenten, of cadeaupakketten met Brabantse Wal groente soep,  bijzondere chutneys en jams uit eigen Voedseltuin. Dit  kan worden gecombineerd met een Brabantse Wal receptenboekje en gepersonaliseerde kaart. Het wordt verpakt in een houten zaaikistje gemaakt van oude pallets. Hierin kunnen de zaden worden gezaaid. Ook te bestellen als origineel kerstpakket van De Brabantse Wal. Alles is biologisch, duurzaam, plantaardig en plasticvrij verpakt. 

Brabantse wal boxen