Nu bekend is dat de overheid aanzienlijk gaat investeren in de innovatieve plantaardige kracht van de regio West-Brabant, is het tijd om zowel inwoners als organisaties en bedrijven bewust te maken, te leren & inspireren wat plantaardige kracht betekent voor zowel hun eigen leefstijl als voor hun leefomgeving.

West-Brabant scoort momenteel lager op het gebied van brede welvaart, gezondheid en een gezonde leefstijl. De overgang naar een plantaardige regio is niet alleen van groot belang voor het welzijn van de inwoners, maar ook voor de duurzaamheid van de leefomgeving en de economische veerkracht van onze gemeenschap.

 

 

gezondheid en welzijn

Gezond eten

Gezonde leefomgeving en biodiversiteit

De overstap naar een meer plantaardige leefstijl is cruciaal voor het behoud van ons milieu. Plantaardige voeding heeft een lagere ecologische voetafdruk dan dierlijke producten, wat leidt tot minder uitstoot van broeikasgassen, minder waterverbruik en een efficiënter landgebruik. Door de plantaardige kracht van de regio te ontwikkelen, dragen we bij aan het verminderen van de milieu-impact en het bevorderen van duurzame innovatieve praktijken. Dit  zorgt voor een gezonde leefomgeving met een gezonde bodem, schoon water en biodiversiteit.

 

Economische Veerkracht en Innovatie

De plantaardige sector biedt tal van economische kansen. Door plantaardige innovaties te stimuleren, kunnen we nieuwe markten en werkgelegenheid creëren. Dit versterkt de economische veerkracht van de regio en bevordert duurzame groei. Innovatieve plantaardige producten en technologieën kunnen West-Brabant positioneren als een toonaangevende regio in welvaart en gezondheid.

 

toekomst boeren

plantaardige leefstijlroer

Het plantaardige Leefstijlroer is een instrument dat handvatten biedt om zelf aan de slag te gaan met een plantaardige leefstijl. Het plantaardige leefstijlroer inspireert en motiveert om in kleine stapen koers te zetten naar een meer plantaardige, meer groene en meer gezonde leefstijl & leefomgeving.

 

Plantaardige inspiratiesessie

Door het volgen van een inspiratiesessie leren de deelnemers of medewerkers in een middag alle voordelen van een meer plantaardige leefstijl en krijgen ze praktische handvatten om er direct zelf mee aan de slag te gaan. Hierdoor worden ze gemotiveerd om meer plantaardige keuzes te gaan maken die zowel hun eigen welzijn als dat van de gemeenschap bevorderen.

 

waterpoort werkt in Voedseltuin De Brabantse Walnoot