Natuurlijk is het heerlijk om aardbeien zo uit het vuistje te eten of er een toetje mee te maken, maar een verrassend lekker en gezond recept met aardbeien is deze aardbeiensalade met basilicum en geitenkaas.
Ingrediënten:
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 250 gram verse aardbeien
- 150 gram veldsla
- 150 g zachte geitenkaas
- handjevol geroosterde pompoenpitten
- handjevol basilicumblaadjes
Balsamicodressing
- 50 ml balsamicoazijn
- 75 ml extra vierge olijfolie
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel mosterd
- peper en zout naar smaak
Bereiding:
Maak de dressing door alle ingrediënten in een kommetje goed door elkaar te kloppen. Snijd met een dunschiller de gewassen komkommer over de lengte in lange slierten. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien in kwarten. Verdeel de veldsla, de komkommer, de aardbeien, de geitenkaas en de pompoenpitten over een platte schaal of bord en besprenkel dit met de dressing. Garneer met de verse basilicumblaadjes en geniet van je maaltijd!