Onbewerkte-voeding

Onbewerkte voeding

Eet zoveel mogelijk verse en onbewerkte voeding. Dit wil zeggen geen pakjes of zakjes. In pakjes en zakjes zijn kunstmatige smaakstoffen en smaakversterkers toegevoegd met veel E-nummers die je gezondheid echt geen goed doen. Meestal hoe langer de lijst met ingrediënten is, hoe slechter voor je gezondheid. Op verse en onbewerkte voeding staat geen ingrediëntenlijst omdat daar niets aan is toegevoegd. Het is puur en onbewerkt, zeker de biologische variant

Waarom is onbewerkt eten gezonder?

Onbewerkte producten zijn in het algemeen rijk aan vezels, vitamines en mineralen. Als je voeding voornamelijk bestaat uit onbewerkte producten, is het dus gemakkelijker om alle voedingsstoffen binnen te krijgen die je nodig hebt. Hoe kan dat? Omdat bij elke bewerking van een product er iets verloren gaat. Een goed voorbeeld is het verschil tussen witte rijst en zilvervliesrijst. Witte rijst is geslepen, waarbij het vliesje van de korrel is gehaald. Maar juist dat vliesje bevat de meeste vezels, vitamines en mineralen! Als je zilvervliesrijst eet, krijg je die vezels wel binnen. Het is niet alleen beter voor je darmen maar je hebt ook minder snel weer trek. Bewerkte producten bevatten meer suiker en zout dan goed voor je is. Daarnaast bevatten ze veel te weinig vezels, vitamines en mineralen. En bewerkte voeding heeft ook nog als nadeel dat ze zo zijn gemaakt, dat je er gemakkelijk van door blijft eten. De fabrikant kiest voor precies de juiste mix tussen zoet en zout, tussen knapperig en smeuïg en maakt gebruik van smaakversterkers, waardoor je er ongemerkt van door blijft eten.

bron: gezondsheidsnet

 

 

Geef een reactie