Pompoensoep
Ingrediënten
Soep:
- 1 pompoen (ca. 750 gram)
1 zoete aardappel (ca. 100 gram)
2 uien
2 tenen knoflook
1 theelepel komijn
1 theelepel kurkuma
1 liter Groentebouillon
3 EL Olijfolie
handjevol verse kruiden
peper en zout
Bereiding:
- Schil de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schil de aardappel en snijd deze ook in stukjes.
- Snipper de uien en hak de knoflook fijn.
- Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de uien en knoflook op middelhoog vuur totdat ze zacht en glazig zijn.
- Voeg de komijn en kurkuma toe en bak even mee, zodat de specerijen hun aroma’s loslaten.
- Voeg de pompoenblokjes en aardappel toe en roer goed door. Giet de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat het 20-25 minuten koken, totdat de pompoen en aardappel gaar zijn.
Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde, romige textuur. Breng op smaak met peper en zout en garneer met de verse kruiden.
Schep de soep in kommen. Garneer met verse eetbare bloemen en kruiden naar keuze.