Beter slapen

Beter slapen met je hond

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Dieren
  • Bericht reacties:0 Reacties

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat vrouwen beter slapen met hun hond, dan met een kat of partner. Vrouwen zouden zich met de hond naast zich veiliger en comfortabeler voelen.

In het onderzoek staat dat dat slapende honden en katten invloed hebben op het slaapgedrag van hun baasje. 962 vrouwen in de Verenigde Staten zijn hierover ondervraagd. Ook mannen zijn benaderd, maar de onderzoekers kregen van hen te weinig reacties.

Uit het onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de deelnemers met ten minste één hond het bed deelt. 31 procent doet dat met een kat en 57 procent met een partner. En wat blijkt? Vrouwen die het bed delen met hun hond, slapen het lekkerst.

‘Een hond accepteert je zoals je bent’

Nienke Endenburg is gespecialiseerd in de relaties tussen mens en dier en begrijpt dat honden een positieve werking hebben op het slaapgedrag van vrouwen. “Als je samen met je partner slaapt en het gaat even niet zo goed tussen jullie, dan slaap je slecht. Een hond accepteert je zoals je bent”, zegt ze tegen Editie NL.

Volgens de hoogleraar slapen mensen minderen goed met katten, omdat dat zelfstandigere dieren zijn. “Ze doen meer hun eigen ding. Een kat wil bijvoorbeeld niet de hele nacht blijven liggen of niet onder de deken slapen.”

 

Bron: EditieNL

Geef een reactie