Je bekijkt nu Kwartiertje daglicht

Kwartiertje daglicht

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Bosbaden
  • Bericht reacties:0 Reacties

In de zomer komen de meeste mensen sowieso wel aan hun benodigde dosis Vitamine D maar in het najaar en in de winter is dit iets lastiger. Zeker nu we het steeds dringender advies krijgen om zoveel mogelijk binnen te blijven lijkt het erg moeilijk om voldoende Vitamine D binnen te krijgen, maar het is makkelijker dan je denkt! Ook als de zon niet schijnt komt er zonlicht op je huid dus zorg ervoor dat je regelmatig naar buiten blijft gaan en het daglicht opzoekt, desnoods in de achtertuin 😉

Voor een goed immuunsysteem, sterke botten en tanden is vitamine D aanmaken van cruciaal belang.

Je kunt het sowieso al binnenkrijgen via voeding, zoals vette vis bijvoorbeeld. Maar de voornaamste bron is en blijft nog steeds zonlicht.

DERTIG MINUUTJES

Het advies is om dagelijks een kwartier tot een halfuur tussen 11 uur en 15 uur in de buitenlucht te zijn, met je hoofd en handen onbedekt. Hoe meer huid er wordt blootgesteld aan zonlicht, hoe sneller je voldoende vitamine D zult aanmaken. Ook als het bewolkt is, komt er zonlicht op je huid. Probeer wel echt dat momentje tussen elf en drie uur te pakken omdat daarvoor en daarna de aanmaak van vitamine D verwaarloosbaar is.

IN DE WINTER

Je lichaam maakt in de zomer een voorraad vitamine D aan waarmee je de winter kunt overbruggen. Maar zoals gezegd is het in de winter ook belangrijk om vijftien tot dertig minuten per dag buiten te zijn tussen 11 uur en 15 uur.

EXTRA VITAMINE D

Vrouwen van vijftig jaar en ouderbejaarden, mensen met een getinte of donkere huidmaken minder van dit vitamine aan in de zon, en doen er dus goed aan om een supplement te slikken.

Bron: thuisarts.nl

Geef een reactie