anijs moestuin

Moestuinschatten ~ Anijs

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:BLOG
Anijs, met zijn kenmerkende zoete en kruidige aroma, staat bekend als een aromatisch theekruid dat al eeuwenlang wordt gewaardeerd vanwege zijn kalmerende eigenschappen en unieke smaak. Anijs kan helpen bij het verlichten van spijsverteringsproblemen, het bevorderen van de ademhaling en het stimuleren van de spijsvertering.

Zaaien

Begin met het zaaien van Anijszaden binnenshuis tussen maart en mei, of direct buiten vanaf half mei. Plant de zaden licht bedekt met grond in goed doorlatende grond.

Kweken

Anijs gedijt goed in volle zon tot halfschaduw en heeft regelmatig water nodig om de grond vochtig te houden. De planten kunnen tot 20 cm uit elkaar worden geplant.

VerzorgenHoud de grond rond de Anijsplanten licht vochtig maar vermijd te veel water geven om wortelrot te voorkomen. Je kunt de planten snoeien na de bloei om hun vorm te behouden en de groei te bevorderen.

Oogsten

Anijszaden van juli tot september, wanneer de zaden rijp zijn en beginnen te verkleuren. Om thee te maken van anijsbloemen, kun je een paar verse anijsbloemen of gedroogde bloemen toevoegen aan heet water en ze enkele minuten laten trekken. Eenmaal gedroogd, verzamel de zaden en bewaar ze in een luchtdichte pot op een koele, droge plaats.

 

Anijs is ook verkrijgbaar in de geneeskrachtige kruidenbox