Moestuinsoep Minestrone

Minestronesoep

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Recepten

Deze overheerlijke en gezonde Minestronesoep kan naar wens worden aangepast door verschillende seizoensgroenten toe te voegen of te variëren met kruiden en bonen.

Ingrediënten:

1 eetlepel olijfolie
1 ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 stengels bleekselderij, in plakjes
2 wortels, in plakjes
1 kleine broccoli, in roosjes
1 blikje (400 g) gepelde tomaten, met sap
1 liter groentebouillon (bij voorkeur natriumarm)
1 blikje cannellinibonen (of andere bonen naar keuze), afgespoeld en uitgelekt
1 theelepel verse of gedroogde basilicum
1 theelepel verse of gedroogde oregano
Zout en peper naar smaak
1 kopje volkoren pasta (bijv. macaroni of penne)
Verse spinazie of boerenkool, fijngehakt
Geraspte Parmezaanse kaas (optioneel, voor garnering)

Bereiding:

  • Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en geurig zijn.
  • Voeg de bleekselderij, wortels en broccoli toe. Bak de groenten enkele minuten tot ze beginnen te verzachten.
  • Voeg de gepelde tomaten toe, inclusief het sap. Breek de tomaten een beetje met een lepel terwijl je ze toevoegt.
  • Giet de groentebouillon in de pan en voeg de basilicum, oregano, zout en peper toe. Roer goed door en laat de soep sudderen.
  • Voeg na ongeveer 15-20 minuten de bonen toe aan de soep en laat ze opwarmen.
  • Voeg de volkoren pasta toe en kook volgens de instructies op de verpakking, meestal ongeveer 8-10 minuten. Als je spinazie of boerenkool wilt toevoegen, doe dit dan in de laatste paar minuten van het koken.
  • Proef de soep en pas indien nodig de kruiden aan.
  • Serveer de minestronesoep warm. Garneer elke portie met een beetje geraspte Parmezaanse kaas als je dat wilt.

Het is een voedzame en heerlijke manier om te genieten van een gezonde minestronesoep!